Spring naar inhoud

Shirley, op de kast!

17 februari 2009

Omdat het me leuk leek om iemand op mijn werk eens over mijn alter-ego Shirley te laten schrijven volgt hier (als uitzondering) een bijdrage van gastschrijver Robbie:

Nou, wij (‘collega’s’ Robbie en Eddie) kennen Shirley al jaren. Wij zullen voor jullie haar even objectief beschrijven. Een hardwerkend vrouwtje die voor haar passies gaat, misschien overbodig om te vertellen: poezen en paardrijden.

Af en toe werpen wij onszelf op als fervente dierenbeschermers om haar op de kast te krijgen. Om er fijntjes op te wijzen dat paardrijden toch wel heel zielig is voor zo’n paardje. Vooral toen in 2006 Shirley een groot ongeluk kreeg met een paard die onder haar spontaan een hartaanval kreeg was het koren op de molen. Maar echt op de kast kregen we haar niet met onze opmerkingen. Zwaar geblesseerd moest ze ons drie maanden missen (!) omdat werken echt niet meer ging. Een groot gemis. Toen pas realiseerden wij ons hoe wij Shirley misten. De ene vervanger kwam en ging. Ons kantoor werd langzamerhand een rovershol. Tot zover de pluimpjes!

Heeft ze dan geen slechte kanten?? Jawel, hier komt er één!!

Zoals jullie misschien weten maken wij ook regelmatig schoon in de pauze, maar dan onze auto’s. Daarvoor is toch een doekje nodig, niet??
Groot was mijn schrik toen ik op de gang opeens een doekje 5 meter zag vliegen. Vervolgens werd er achteraan gerend en werd hij nog eens door het gebouw geschopt. Shirley hevig ontdaan, rennen, vloeken en tieren dat het een lieve lust was. Wat bleek? Eddie had uitgerekend het doekje van Shirley gepakt om zijn koets schoon te maken en had niet het door haar speciaal gereserveerde doekje gebruikt… Oeps!! Gelukkig was ik niet het slachtoffer. Eddie werd opgedragen het doekje thuis te wassen of een nieuwe te kopen!!

Nu kunnen wij er hartelijk om lachen. Maar wij pakken voor de zekerheid het goede doekje. Dit zal ons geen tweede keer gebeuren. Shirley op de kast is erger dan een steigerend paard!!

No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: