Spring naar inhoud

WOW Zonnig

3 juli 2009

Herfst. Dagen die merkbaar korter en kouder worden. Bladeren die langzaam verkleuren naar geel, rood en bruin waarna ze als een bladerregen loslaten. Herfststormen die de laatste blaadjes van de bomen rukken. De wind laat ze dwarrelend door de lucht vliegen. Geritsel van droge bladeren onder je voeten. Overal verschijnen paddenstoelen, van het kleinste zwammetje tot enorme reuzenbovisten.

Winter. Kale bomen en struiken. De dagen koud en op hun kortst. Gelukkig ook de gezelligheid van de feestdagen. Prachtige witberijpte bomen. Sneeuwvlokjes die smelten zo gauw ze de grond raken maar ook flinke sneeuwstormen met grote dikke vlokken. Kinderen die sleetje rijden, sneeuwbalgevechten houden, een sneeuwpop maken. Als het lang en hard genoeg vriest wordt er weer volop geschaatst en hangen de ijspegels aan de dakranden. Het gevaar van gladheid en mist.

Lente. Voorjaarsstormen doen de bomen zwiepen. De zee met hoge, woeste golven en grote schuimkoppen. De dagen worden langer, de temperaturen gaan langzaam maar zeker omhoog. Schijnbaar uit het niets verschijnen ineens de sneeuwklokjes gevolgd door vele andere voorjaarsbloemen. De bedwelmende geuren van bloesem, het drukke kwetteren van de vogels, lammetjes in de wei.

Zomer. Lange dagen, zwoele nachten. Broeierige warmte, zich samenpakkende donkere wolken die uiteindelijk ontladen in onweer, al of niet met enorme hoosbuien. De geur van pas gemaaid gras, zomerbloemen alom. Blauwe luchten, een zon die schijnt, witte wolkjes die langzaam oplossen in het niets.

En ik, ik zie mezelf al zitten op een zonnig terras, in de schaduw van een parasol met een overheerlijke ijscoupe.

No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: