Spring naar inhoud

WE-300 Etiquette.

15 december 2009

Een welgesteld echtpaar, baron en baronesse van Voort tot Voorst, had zich bij een charitatieve instelling opgegeven voor het project  ‘een gast aan tafel’. Dit hield in dat ze op eerste kerstdag een arm gezin zouden ontvangen om gezamenlijk het kerstdiner te gebruiken.

Het gezin, bestaande uit moeder Willemijn, vader Anton, zoon Klaas en dochter Anne, kwam keurig op de afgesproken tijd bij het huis aan. De butler van het echtpaar deed open, begroette de gasten en nam hun jassen aan. Even later ging hij ze voor naar de eetzaal waar de baron en de baronesse al zaten te wachtten.

Na de nodige plichtplegingen zetten ze zich aan tafel. Het gezin keek zijn ogen uit. De tafel was gedekt met mooie borden, meerdere messen, vorken, lepels en glazen. De butler begon het eten op te dienen en twijfelend pakten ze wat bestek. De baronesse begreep dat ze niet wisten wat ze met het vele bestek aan moesten en legde uit dat je het van buiten naar binnen gebruikte. Na enige aarzeling zaten ze al snel te genieten van het verrukkelijke maal. De butler was de hele avond druk met het opdienen en afruimen van de verschillende gerechten.

Een paar uur later, na de koffie en de thee met wat lekkers, was het voor het gezin tijd om op te stappen. Ze bedankten het echtpaar allerhartelijkst voor het eten en volgden toen de butler die hen naar de deur bracht. Daar hielp hij ze in hun jassen en opende de buitendeur. Anton, Klaas en Anne liepen de deur uit maar Willemijn pakte haar portemonnee uit haar handtas, haalde er wat geld uit en drukte dat de butler in zijn handen. “Hier, een fooi” zei ze, draaide zich schielijk om en liep toen vlug achter de anderen aan.

De butler verbouwereerd achterlatend.

No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: