Skip to content

Kennismaking.

11 maart 2010

Een paar maanden geleden werd er een schattig meisje geboren dat de fraaie naam Jenta kreeg. Een nieuw gezinslid bij één van onze buren. Natuurlijk had ik de kleine al een keer uitvoerig bewonderd toen twee weken geleden de buurvrouw vroeg of ze met haar langs mocht komen. Ze wilde graag dat Jenta, in het kader van haar socialisatie, kennis zou maken met katten. Ik was het met haar eens dat je daar niet vroeg genoeg mee kon beginnen dus ja, dat mocht. De kennismaking moest in ons huis gebeuren aangezien mijn katten niet gewend zijn om ergens mee naartoe genomen te worden. Behalve dan naar de dierenarts en dat is altijd stressen, voor hun en voor mij.

Vorige week vond het eerste bezoekje plaats. Jenta vond de kattenbak in de gang en de kattenmand in de woonkamer reuze interessant. Kitty en Nickie waren op dat moment beiden boven dus die moesten naar beneden gelokt worden. Geen probleem, even met het doosje kattensnoepjes rammelen en daar kwamen ze de trap al af. De stoere Kitty keek even vreemd op van dit wezen maar kwam toch de kamer in. De bangelijke Nickie geloofde het wel en bleef veilig onderaan de trap zitten. Dankzij de kattensnoepjes kon Jenta zo dicht bij Kitty komen dat ze al bijna neusje aan neusje waren voordat ze waarschuwend begon te blazen. Rustig werd de afstand vergroot en het blazen hield meteen op. Na een poosje vond de buurvrouw het wel genoeg voor zo’n eerste keer.

Van de week kwamen ze weer langs. Je kon duidelijk aan Jenta merken dat ze de katten wel leuk vond, van plezier liet ze flink van zich horen. Dit nu konden mijn katten niet echt waarderen, Kitty begon al gauw te blazen en Nickie keek vanaf de trap met verschrikte ogen wat dit nu weer te betekenen had. Toen ze er genoeg van kregen vluchtten ze gauw naar één hoog.

Geheel onverwachts overleed Kitty een week later en was het einde oefening met Jenta, een jonge Duitse Herder.

Advertenties
No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: