Spring naar inhoud

De Appelroute.

1 mei 2010

Afgelopen donderdag (29 april) waren Frans en ik lekker vrij. Om 10 uur ’s morgens vertrokken we naar de camping waar we een uur later aankwamen. Door wegwerkzaamheden het laatste stuk over binnenweggetjes. Het was zulk mooi weer dat we besloten een fietstocht te gaan maken. De Appelroute (35km), door een gedeelte van de Gelderse Vallei, ten zuiden van Putten.

Om 10 voor 1 stapten we op onze mountainbikes om een kleine drie kwartier later bij een bordje met ‘Appelroute’ uit te komen. Vanaf hier hoefden we alleen maar de bordjes te volgen voor een prachtige tocht langs Veenhuizerveld, Voorthuizen, Appel (het gehucht waar de route naar genoemd is), Terschuur, Zwartebroek en Driedorp (vlakbij Nijkerk).

De tocht voerde over rustige weggetjes die vier landgoederen doorkruisen. Door een afwisselend landschap bestaande uit glooiende akkers en weilanden omzoomd door houtwallen. Soms door een stukje bos of langs een heideveld. We genoten met volle teugen en tijdens een rustpauze op een bankje moesten we lachen om de herkauwende koeien. Liggend in de wei waren ze allemaal tegelijk met hun kiezen heen en weer aan het malen. Heel grappig om te zien.

In de buurt van Veenhuizerveld werd onze aandacht getrokken door een bord met ‘Koffie en Theeschenkerij ’t Veenhuusje’. Nieuwsgierig fietsten we het paadje in dat naar een wit boerderijtje leidde waar ze een typisch Engelse tuin aangelegd hadden met allemaal rustieke zitjes. Wat een mooi plekje om wat te gebruiken. We bestelden koffie/thee en een overheerlijke bosvruchtenpunt, want ja, van fietsen krijg je trek.

Om kwart voor zes waren we weer bij onze caravan terug, moe en hongerig. Even uitrusten, koken en toen lekker buiten gegeten. Reken maar dat het smaakte!

No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: