Spring naar inhoud

WOW Allure en uitschakelen.

4 mei 2010

Jan en Peter, twee buurjongens, kenden elkaar al hun hele leven. Hun moeders waren vriendinnen en destijds tegelijk in verwachting. Met een verschil van anderhalve maand werden de jongens geboren. De nieuwbakken moeders trokken nog meer met elkaar op dan voorheen. Samen achter de kinderwagen om te wandelen of boodschappen te doen. Op elkaars kind passen als de ander even wat tijd voor zichzelf nodig had of ziek was. Dat ging allemaal als vanzelfsprekend.

Dat ze als baby veel samen waren wisten Jan en Peter alleen van de foto’s en bijbehorende verhalen. Hun vroegste herinneringen waren van hun kleutertijd. Dat ze uren met elkaar aan het spelen waren waarbij ze broederlijk hun speelgoed deelden. Tegelijk voor de eerste keer naar school, wat ze best stoer vonden. Lekker ravotten, voetballen op het grasveld en in bomen klimmen. Met andere vriendjes kattenkwaad uithalen maar ook samen huiswerk maken en aan hun fietsen sleutelen.

Nu waren ze 16 en mochten, samen met nog vier vrienden, voor het eerst zonder ouders op vakantie. Ze hadden allemaal een brommertje die ze grotendeels zelf verdiend hadden met een bijbaantje. Bepakt en bezakt startte het zestal met veel allure hun voertuigen en vertrokken luidruchtig, uitgezwaaid door familie en vrienden.

In opperbeste stemming reden ze richting Limburg, volgens planning de eerste provincie waar ze zouden overnachten. Ze voelden zich zo vrij als vogels en niets of niemand kon hun gevoelens van jeugdig zelfvertrouwen uitschakelen. ZIJ waren de “King of the Road” en zouden hun eigen varkentjes wel wassen!

No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: