Spring naar inhoud

Extreem en zoeken.

18 mei 2010

Met een stevig vaartje reden de zes vrienden door het boerenlandschap. Het was een prachtige julidag en ze genoten met volle teugen van hun tocht. Wat voelden ze zich volwassen zo zonder (in hun ogen) betuttelende ouders op vakantie. Genoeg eten en drinken bij zich voor de eerste twee dagen en een flinke duit vakantiegeld.

Rond het middaguur waren ze bij De Peel aangekomen, een natuurgebied op de grens van Noord-Brabant en Limburg. Het geknor van hun magen deed hen naar een geschikte picknickplaats uitkijken. Die was al gauw gevonden, de brommers op hun standaard gezet en de pakketjes met brood uit de verschillende tassen gevist. Dat smaakte na een paar uur rijden! Evenals de, lauw geworden, limonade. Het was niet eens extreem warm maar toch was het ijs dat ze er in gedaan hadden al gesmolten. Ach, honger en dorst maakten veel goed.

Zo’n anderhalf uur later en na het raadplegen van de kaart trokken ze verder richting de grens met België. De eerste tankbeurt hadden ze al achter de rug voordat ze op een gegeven moment de weg kwijt waren. Weer werd de kaart tevoorschijn gehaald en begonnen ze druk te discussiëren welke kant ze nou op moesten. De één wilde naar het oosten, de ander juist naar het westen en een derde vond dat ze meer naar het zuiden moesten. Het was flink zoeken op de kaart maar uiteindelijk werden ze het eens over de te volgen route.

De brommers werden weer gestart voor de volgende etappe.

No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: