Spring naar inhoud

WE 300 Opkomen.

4 juni 2010

Voor het eerst van haar leven ging Gerda op vakantie naar een berggebied, het Zillertal in Oostenrijk. De trein was in München gestopt en denderde nu verder, richting de Alpen. Ze genoot van het wisselende landschap. Hoe anders was de aanblik dan het platte Hollandse land. Majestueus rezen de bergen de hoogte in, hun witte toppen fel afstekend tegen het heldere blauw van de lucht.

Station Innsbruck stapte ze uit waar ze met een transferbus naar haar hotel gebracht werd. De volgende dag haalde ze wat wandelkaarten van het gebied en begon de directe omgeving te verkennen. Wat een sensatie om over smalle paadjes en bergweiden te lopen en te klimmen. De variëteit van de natuur en de prachtige vergezichten vanaf de berg.

Aan het eind van de week besloot ze een moeilijke wandelroute te nemen. Beladen met een tas vol eten en drinken ging ze al vroeg op pad. Door het volgen van rood/witte vlakken die waren aangebracht op palen, bomen en stenen klom ze hoger en hoger. Halverwege de middag begon ze moe te worden maar ze ging koppig door. Ze moest en zou de top halen!

Uiteindelijk beseffend dat het haar niet zou lukken en ze keerde om. Vermoeid als ze was struikelde ze over een boomwortel, viel en gleed gillend de bergwand af. Al rollend stootte ze tegen de scherpe rotsen tot ze eindelijk, het leek wel een eeuwigheid te duren, tegen een boom tot stilstand kwam. Een scherpe pijn sneed door haar been, haar hele lichaam deed zeer en ze voelde warm bloed langs haar slaap stromen. Voorzichtig probeerde ze op te staan maar met een kreet van pijn zakte ze weer in elkaar. Mijn God, dacht ze in paniek, wat nu???

Wie zou kunnen bedenken dat ze hier zwaargewond aan een bergwand zou hangen?!

No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: