Skip to content

Leia vertelt.

15 september 2010

“Hé Jopie, kun je niet uitkijken waar je loopt, je bent niet de enige die hier in het Grote Verblijf woont” sist Leia terwijl ze Jopie een kwaaie blik toewerpt. “Die jeugd van tegenwoordig heeft ook helemaal geen ontzag meer voor de oudere generaties” moppert ze erachteraan. Het is toch al zo druk als het slecht weer is. Dan zit iedereen binnen. Bijna iedereen dan. Moet je kijken wat die rare Russel nou toch doet. Zit ie in het buitenverblijf onder een afdakje met de regen te spelen die er van af sijpelt. Mafkees! Ik begrijp trouwens niet dat ze zoveel van ons in één verblijf gestopt hebben. Wij asielzoekers hebben toch zeker wel recht op een eigen kamer? Maar nee, dat zit er hier niet in. Dus dromen we allemaal van een eigen plek, sommige zelfs van een huis met een tuin.

Ik moet wel zeggen dat het personeel zijn best doet om goed voor ons te zorgen. Wat nog niet meevalt met de middelen die ze toebedeeld krijgen. Ze moeten het vooral van de (vaste) vrijwilligers hebben. Die maken de verblijven schoon, zorgen voor onze maaltijden, geven medicijnen als we ziek zijn en als het rustig is maken ze tijd voor een praatje of een spelletje.

Overdag komen er regelmatig bezoekers. Dat vind ik altijd gezellig, het doorbreekt de sleur van alledag. Dexter niet, de angsthaas. Die is zo verlegen dat ie zich meteen gaat verstoppen. Sieneke daarentegen, stort zich vol overgave op elke bezoeker die binnenkomt, de sloerie. En kletsen dat ze doet, de oren van je hoofd. Nee, dan Felicia, die weet tenminste hoe het hoort, altijd netjes en beleefd. Of de oude Benny, die slaapt bijna de hele dag, de arme sukkelaar.

Hé, de deur gaat open, nieuwe Tweebeners. Opzij Miauwers, deze zijn voor mij!

———————-

WE-300 Katten.

Advertenties
No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: