Skip to content

Verscheiden.

21 september 2010

Allessandro was opgegroeid in een arme buurt. Een buurt die geregeerd werd door straatbendes en veel geweld. Het was hem lang gelukt om zich buiten het grove geweld te houden. Tot die zomerdag in juli. Na veel uitdagend gescheld en een vuistgevecht had iemand een mes getrokken. Het was doden of gedood worden! Sterk en behendig als Allessandro was had hij het messengevecht gewonnen. Dat was zijn allereerste slachtoffer en na afloop had hij zich hondsberoerd gevoeld. Sinds die dag was hij zijn leven niet meer zeker dus kocht hij een pistool. Er volgden meer doden…

Jaren later woont Allessandro in een ander land, is getrouwd en heeft twee kinderen, een zoon en een dochter. Hij heeft onregelmatig werk waarvoor hij vaak naar het buitenland moet. Zijn vrouw en kinderen weten niets van zijn verleden. Als ze vragen hoe hij aan zijn verwondingen komt vertelt hij dat ze uit de tijd zijn dat hij soldaat was en in een oorlog moest vechten.

Een auto rijdt langzaam door een stille, donkere straat waar een man gehaast naar huis loopt. De raampjes gaan naar beneden en er klinken schoten. De man valt hevig bloedend op straat en weg scheurt de auto. Een half uur later stappen twee mannen uit de (gestolen) auto en duwen hem een rivier in. Eerst langzaam en dan snel zien ze de auto in het water verdwijnen. Vlug stappen ze in een gereedstaande andere auto en rijden naar het vliegveld.

“Zo Allessandro, dat ging gesmeerd” zei Miklos  tegen Allessandro terwijl ze met hun vliegtickets in de hand naar de incheckbalie liepen. “Dat ging zeker gesmeerd” antwoordde Allessandro. “En het verdient goed!” Na de incheckbalie scheidden hun wegen.

Diezelfde week zit Allessandro zo trots als een pauw met vrouw en zoon naar de  schoolopvoering van zijn dochtertje te kijken.

Advertenties
No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: