Spring naar inhoud

Luxe vakantie.

4 november 2010

De laatste week van oktober waren wij (een groep van mijn paardrijles) een week naar Hongarije. Natuurlijk om daar paard te gaan rijden. Het verblijf was in, jawel, een echt kasteel. Wat hebben we genoten die week! Mede dankzij het prachtige weer vanaf woensdag wat ons verblijf een heel stuk aangenamer maakte.

Het kasteel is in 1996 geheel gerenoveerd en voorzien van allerlei moderne gemakken. Zo konden we vrij gebruik maken van de jacuzzi, drie soorten sauna’s, het prachtige zwembad, mountainbikes en de tennisbaan. Een massage behoorde ook tot de mogelijkheden al moest je daar (dacht ik) voor betalen.

Het eten was gastronomisch lekker en een maaltijd eindigde steevast met een zoet hapje. Spekkie voor mijn bekkie als zoetekauw zijnde. We aten samen met de kasteelheer en de kasteeldame aan een fraai gedekte tafel en werden bediend door een gedienstige, keurig gekleed in blouse, lange rok en een schort.

De buitenritten op goed getrainde Hongaarse paarden waren magnifiek. Wat een prachtige omgeving en de herfstkleuren maakten het geheel nog mooier. Zeventien uur hebben we in totaal gereden. Langs landerijen, door bossen en op de laatste dag een rit naar de nabijgelegen heuvels. Deze laatste rit was echt de slagroom op de taart waarbij we een riviertje over moesten steken en we tijdens de rustpauze aan tafel konden schuiven voor een heerlijk rijstgerecht gevolgd door het gebruikelijke zoete hapje.

Het luxe was dat de paarden gepoetst en gezadeld klaarstonden, we hoefden alleen nog op te stijgen en te rijden. Na het rijden schoven we de beugels op, maakten de singel los en dan werden de zadels eraf gehaald. Bit schoonmaken en klaar. Bovendien werden tot onze grote verrassing iedere dag onze paardrijlaarzen gepoetst! 

De avonden werden gevuld met lang natafelen, zitten bij de volop brandende open haard in de hal en wandelingen in het maanverlichte bos. En het is echt waar, zonder lichtvervuiling is de hemel één en al sterren. Prachtig om te zien.

Op de dagen dat we maar een halve dag reden zijn we naar het dichtbijgelegen plaatsje Tét en de stad Györ geweest.

Zaterdag 30 oktober vertrokken we om 8 uur ’s morgens om die avond om 11 uur weer in Almere aan te komen. Een lange, lange autorit met meerdere stops door Hongarije, Oostenrijk en (het langste stuk) Duitsland. Moe maar uiterst voldaan van een zeer geslaagde vakantie.  

No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: