Spring naar inhoud

Suggestie.

14 november 2010

Veertien was Anna toen ze de drie jaar oudere Lodewijk ontmoette. Een, in haar ogen,  knappe blonde jongen waar ze op slag verliefd op werd. Ze kon haar ogen niet van hem afhouden en waar hij ging, ging zij. Gevleid door haar aanbiddelijke aandacht begon hij een relatie met haar.

Acht maanden later ontdekte Anna dat ze zwanger was. De paniek sloeg toe, wat nu?! Lodewijk moest het weten, dat was een ding dat zeker was. “Een kind?” riep Lodewijk, “geen sprake van, laat het maar weghalen!” Ze kromp ineen, alsof iemand haar met een moker had geslagen. “Maar dat wil ik niet, dat kán ik niet” jammerde ze. “Dan is het over en uit, ik wil een vrij leven, daar hoort geen kind bij.”

De enigen die haar nu nog konden helpen waren haar ouders. Stotterend en met een rood hoofd biechtte ze thuis op dat ze zwanger was en dat de vader niets met het kind te maken wilde hebben. Maar ook haar ouders hadden bezwaren en vonden dat ze het kind ter adoptie moest afstaan.

En zo geschiedde. Kort na de geboorte werd er nog een foto van haar met haar zoon gemaakt en toen werd hij weggehaald. Schreeuwend en huilend bleef ze achter.

Twintig jaar later is Anna een gelukkig getrouwde vrouw en moeder van drie kinderen. Althans, voor de buitenwereld. Zij weet dat het er vier zijn. Er gaat geen dag voorbij dat ze niet aan haar eerstgeborene denkt en ze koestert de, inmiddels vergeelde, foto.

Op een mooie zomerdag is ze aan het winkelen in een naburige stad. Plots stokt haar de adem in de keel. Daar loopt Lodewijk! Eigenlijk, Lodewijk zoals ze zich hem herinnerde. Die moest nu toch ook van middelbare leeftijd zijn. Het zou toch niet waar zijn?!

Zou het soms…

No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: