Spring naar inhoud

Overdrijven.

26 mei 2011

Vroeg in de ochtend stappen Ad en Nel in hun auto om een dagje naar zee te gaan. Twee klapstoelen, een parasol en een koelbox met eten en drinken zijn ingeladen. De zon schijnt uitbundig en met een blij gevoel gaan ze op weg. Bijna anderhalf uur rijden later komen ze bij het strand aan. Ondanks dat het aardig druk is vinden ze een mooie plek om te bivakkeren. Een groot deel van de dag wordt doorgebracht met luieren, wat zwemmen en korte strandwandelingen.

In de loop van de middag raakt het strand overvol. Het hoge gegil van spelende kinderen, de luide muziek van groepjes jongeren, de zon die meedogenloos brandt, ze kunnen er niet meer tegen. Ook de wind begint op te steken dus besluiten ze op te breken en naar huis te gaan. Ze blijken niet de enigen te zijn, bumper aan bumper gaat het stapvoets richting snelweg. Het lijkt wel of half Nederland tegelijk naar huis gaat. De terugreis duurt dan ook dik vier uur.

Onderweg begint de sfeer drukkend te worden en gexefrriteerd komen ze doodmoe thuis. Hun humeur is beneden nul gezakt en donkere wolken pakken zich samen. Het duurt dan ook niet lang of de eerste klap valt. Verschrikt duikt Nel in elkaar. Er volgen meer klappen en bij elke slag krimpt ze meer ineen. Met haar armen over haar hoofd vlucht ze jammerend naar de slaapkamer. Tevergeefs, ze wordt achtervolgd door het geweld. Het flitst voor haar ogen en ze begint ingehouden te snikken.

Eindelijk houdt het op en durft ze overeind te komen. Met rode ogen loopt ze naar de huiskamer terug waar ze voorzichtig haar man wakker maakt. Die is voor de televisie in slaap gevallen en heeft helemaal niets gemerkt van het hevige onweer dat over hun huis is getrokkenx85

11 reacties leave one →
 1. Plato permalink
  26 mei 2011 09:19

  Ik had een reactie gelezen dus ik had voorbereid moeten zijn. Maar toch raakte ik op het verkeerde spoor van huiselijk geweld. Je hebt me er ingeluisd, Truus. Een perfecte WE met een verrassende afloop. Erg goed geschreven ook.

 2. 26 mei 2011 16:47

  Een prachtig verhaal dat we hier eigenlijk iedere zomer wel mee maken .Gelukkig zitten wij nooit 4 uur in de file en hebben dus gxe9xe9n last van een slecht humeur maar ik zie het zxf3 voor me 😉

 3. 26 mei 2011 19:25

  P.s. het ging natuurlijk over onweer, maar ik bedoel dat ik meteen in het begin al aan onweer dacht en niet aan huiselijk geweld.

 4. 26 mei 2011 19:24

  Door een reactie ben ik weer gaan lezen en ik zag geen instinker. Pas door de reactie van Plato kreeg ik het door. Ik las gewoon dat Nel bang was voor het onweer. Helemaal niet gedacht aan huiselijk geweld. Geen moment in mij opgekomen zelfs.
  Ben ik nou zo blond?

 5. 26 mei 2011 23:31

  Dat een dag die zo leuk begint zo moet eindigen…gelukkig was het het onweer. Dacht echt dat manlief door het lint ging…brrrr moet er niet aan denken.
  Geweldig geschreven Truus!

 6. Willie permalink
  26 mei 2011 23:44

  Gelukkig zijn ze vroeg weggegaan zodat ze eerst tenminste nog een fijne dag hadden; jammer dat het voor Nel zo naar afliep maar het onweer dreef over.

  Een overdreven angst voor onweer was waar ik aan dacht, net zoals Joke dacht ik niet aan huiselijk geweld.
  De wind begon op te steken en donkere wolken pakten zich samen, vandaar.

  Mooi geschreven, Truus.

 7. Tonny permalink
  27 mei 2011 11:31

  Ja, dan heb je ook nog degenen die van achter naar voren lezen, ik dus….

 8. 28 mei 2011 10:55

  Whahaha een hele mooie manier van overdrijven.

 9. 30 mei 2011 20:48

  Nou jij kan overdrijven zeg…snikkend de onweersbui afwachten hahahaha dit is wel erg overdreven inderdaad.goede WE-300 Truus.

 10. 31 mei 2011 09:17

  Nou inderdaad dit was er weer eentje…. goed gedaan dame, pet je af hoor. Ik dacht ook gelijk aan huiselijk geweld en tegelijkertijd realiseerde ik me: ‘je leest bij Truus, dus dit bedoelt ze vast niet…’ en ja hoor ;-))

 11. 2 juni 2011 14:21

  Overdrijven… ach, het drijft wel over die bui..:-). Mooi voorbeeld van door tekst iemand op het verkeerde been zetten!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: