Spring naar inhoud

Blijdschap en frustratie.

30 mei 2011

Twee weken geleden was het rustig bij het nestkastje. Ik vermoedde dat er gebroed werd want het vrouwtje verdween steeds voor langere tijd in haar woning en het mannetje hield de wacht. En jawel hoor, afgelopen weekend was het een drukte van belang. Meneer en mevrouw Bonte Vliegenvanger vlogen af en aan om hun kroost te voorzien van lekkere hapjes. Als dank kregen ze regelmatig een wit pakketje wat ze netjes aanpakten om het een eind buiten het nest te deponeren. Wat een propere vogeltjes.
Mijn blijdschap laat zich raden…

Mijn frustratie bestond uit het feit dat ik wel mijn camera, een statief en de oplader mee had maar niet het onderdeel waarmee ik het toestel aan het statief vast kan zetten. Tja, dan moet je de camera nog zelf vasthouden. De meeste foto’s zijn dan ook behoorlijk bewogen.
Wat ook niet meewerkte was het weer. De zon liet zich nauwelijks zien en het kastje hangt op een schaduwrijke plek. Maak dan maar eens een beetje knappe kiekjes.

Het was razend moeilijk om haar er op te krijgen. Als een kanonskogel liet ze zich steeds uit de vliegopening vallen en weg was ze. Hij werkte iets beter mee door af en toe op het dak van hun huisje te gaan zitten. Bovendien kwam het mannetje eigenlijk alleen maar eten brengen en uitwerpselen opruimen. Het vrouwtje bleef vaak langer binnen. Ik denk om de jongen warm te houden. Dan zat ik met het toestel klaar om af te drukken, kwam ze niet meer tevoorschijn. Gevolg, verkrampte vingers die totaal niet meer in staat waren het opnameknopje te bedienen. Zucht…

6 reacties leave one →
 1. 31 mei 2011 08:55

  Jij doet nog pogingen. Ik ben er allang mee gestopt. Want ik zag alleen maar flitsen koolmees op de foto. Of ze waren zo veraf dat je nog niks zag. Ik ben er niet goed in. Plaats je nou nog een foto als je dat knopje hebt gevonden en je vinger niet meer verkrampt is? Daar zie ik naar uit.

 2. 31 mei 2011 09:15

  whaahhahahaha
  jawel truus..
  da’s duidelijke taal…..

  your ass is mine..

  ehhh
  of toch niet 🙂

 3. 31 mei 2011 14:28

  reken maar dat ze er iets mee bedoelen…
  whahahahahahahaha
  arme jij!

 4. 31 mei 2011 14:47

  Hahahaha, ja wie weet he… Maar misschien lukt het je het volgend weekend.
  Wij hadden een groenvink die aan het nestelen was…en er kwamen 3 jongen. Maar ze zijn uitgevlogen toen we niet thuis waren, dus nu zit ik met het lege nestsyndroom…

 5. 31 mei 2011 20:33

  Ik had natuurlijk bij dit logje moeten beginnen i.p.v. dat hierboven 😉
  Maar ik wxe9xe9t hoe lastig het is deze zorgende vaders en moeders “te vangen” .
  Wij hadden een paar keer een koolmezenpaartje met jongen en ook die zijn nxe1uwelijks te fotograferen ,je bent xe9igenlijk altijd te laat ,vooral met een digitale camera !
  Valt nog reuze mee hoor wat je gevangen hebt!

 6. Willie permalink
  31 mei 2011 22:38

  Hartstikke leuk dat ze er toch zijn gaan broeden!

  Het zat je niet mee, Truus; volgende keer beter, als ze er dan nog zijn tenminste. 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: