Spring naar inhoud

Vieren.

20 april 2013

Eindelijk was het weer eens gelukt om een zussendag te organiseren. Op zondag 14 april troffen ze elkaar bij de hoofdingang van Artis. De oudste ‘zus’ met een Connexxion busje, haar rolstoel en Ton als begeleidster. Wil en Truus met het openbaar vervoer.

Tegen elven waren ze allemaal present en kon hun dagje dierentuin beginnen. Het was zowel een feest der herkenning als een vergapen aan alle nieuwigheden. Maar ook een gemis van dieren zoals tijgers, ijsberen, nijlpaarden en de zeekoe. De vele andere dieren hadden wel meer ruimte gekregen. Een goede zaak!

Om beurten duwden de drie gezusters hun moeder door het park. Ton het vaakst want vooral Truus was druk doende met foto’s maken. Op een gegeven moment was Truus senior het zitten zat en wisselde ze van plek met Ton. O,o, wat moesten ze lachen!

Vanwege het 175 jarig bestaan van Artis waren er door het hele park bloemen geplant. Wat het park een kleurrijk gevoel van lente gaf.

Het vlinderpaviljoen was favoriet maar ook het aquarium, de stoeiende zeeleeuwen en bontgekleurde vogels vielen in de smaak. Bij restaurant ‘De Twee Cheetahs’ genoten zij van een lunch op het buitenterras met uitzicht op de nieuwe Savanne met onder andere giraffen en zebra’s.

Bij het Planetarium aangekomen was het zo warm geworden dat ze nog een hoorntje ijs namen. Terwijl Ton en moeders daar een natuurfilm gingen kijken besloten Wil en Truus nog een rondje te gaan doen want met zo’n rolstoel kun je niet overal makkelijk komen.

Natuurlijk de kinderboerderij waar er schaapjes geaaid konden worden en in het gorillahuis genoten ze van de capriolen van een jong en zijn/haar moeder.
Artis bleek trouwens een waar paradijs voor reigers, je kwam ze zowat overal tegen.

Rond half zes was hun feestje over en togen ze vermoeid huiswaarts.

De WE-300 is een initiatief van Platoonline.

 

13 reacties leave one →
 1. Willie permalink
  20 april 2013 22:46

  Mooi verslag van onze zussendag, Truus.
  De kinderboerderij had ook nog jonge geitjes, en het weer kon bijna niet beter, wat een geluk hadden we daarmee. 🙂
  Het was een hele leuke en gezellige dag.

  Ik dacht al dat je er een WE van zou maken, we waren immers met zijn vieren. 🙂

  • 21 april 2013 17:12

   Inderdaad maar ook het feit dat Artis 175 jaar bestaat, ik bij de ingang iemand met een bord zag staan dat een stel zoveel jaar getrouwd was en Ton had het over een kinderpartijtje (bij het Planetarium). 🙂

 2. 21 april 2013 07:48

  Wat een fijn dagje uit Truus. Een echte viering zo met zijn vieren. Maar waar zijn die ontbrekende dieren eigenlijk gebleven. Heeft Artis die afgestoten of zaten ze nog in hun binnenverblijven soms. Leuk ook dat de oudste ‘zus’ mee was. Dat zal haar goed gedaan hebben, genieten temidden van haar ‘kinderen.’ Ik moet nodig weer eens naar Artis want die Savanne heb ik alleen nog maar in aanbouw gezien.
  Dank je wel voor deze valreep WE 🙂

  • 21 april 2013 17:18

   Ik denk dat ze gestorven zijn en niet meer vervangen. Nijlpaard Tanja en een tijger kun je nog steeds bewonderen. In opgezette vorm dan. 😉

 3. 21 april 2013 08:16

  Wat een heerlijke dag hebben jullie gehad Truus!
  Ik ben van plan de komende zomer een dagje naar Artis te gaan met Natalia! Die is dol op dieren en in de buurt hebben we alle dierentuinen al zo’n beetje gehad. En voor mij is Artis ook al zo lang geleden.

 4. 21 april 2013 11:05

  Lang geleden dat ik in Artis ben geweest, maar wij hebben een abonnement van Dierenpark Emmen, bij sommigen nog beter bekend als het Noorder Dierenpark.
  Ik kan me voorstellen dat zo’n zussendag voelt als het vieren van een feestje!

 5. 21 april 2013 18:20

  Heerlijk, zo een dagje uit met mensen waar je van houdt. Dan heb je met recht iets om te vieren.

 6. 21 april 2013 19:14

  Prachtig en praktisch WE Truus 😉 Ik ben minstens 25 jaar geleden voor het laatst in Artis geweest. Maar wat wil je met Blijdorp naast de deur!

 7. NOVELLE permalink
  22 april 2013 06:51

  Mooi We 300 heb je geschreven Truus.Dus dat nijlpaard dat zo`n geweldige indruk bij mij had nagelaten als kind is opgezet dat moet een zware klus zijn geweest pffft

 8. 22 april 2013 15:03

  Altijd leuk zo’n familiedag, , heel toevallig hadden wij een paar jaar geleden óók een familiedag in Artis maar wij troffen het minder met het weer. Het goot pijpenstelen zodat alle binnenattracties héél [populair waren 🙂

 9. 22 april 2013 20:10

  Leuk zo’n zussendag, zou ik ook eens moeten organiseren kan misschien wel leuk zijn en de verhoudingen verbeteren haha.

 10. 25 april 2013 08:58

  Wat een leuk verslag Truus. Gezellig zo’n zussendag. Robbie is afgelopen maandag nog naar Artis geweest met zijn klas… hij is Emmen gewend, dus viel Artis een beetje tegen. Het planetarium daarentegen vond hij wel weer erg mooi… en dat hebben ze natuurlijk weer niet in Emmen.
  Dank je wel voor het delen van je verhaal.

 11. 27 april 2013 18:08

  ik hoef niet te vragen of jullie genoten hebben, wat een fantastische dag!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: