Spring naar inhoud

Treinkaartje

22 april 2010

Opgewekt stapte Petra de voordeur uit. Over twintig minuten zou haar trein gaan. Het was 10 minuten lopen naar het station, dan had ze nog ruim de tijd om een kaartje te kopen. Wel jammer dat de kaartjesautomaten geen pinpas meer accepteerden. Dan maar betalen met de chipknip op haar pas.

Bij het station aangekomen liep ze direct door naar de chipkniplader die zich onder de trap naar het perron bevond. Stak haar pas in het apparaat en kreeg als boodschap: ‘pinpas ongeldig, neem contact op met uw bank’. Verdorie, deze onzin kon ze nu echt niet gebruiken. Ze veegde met het chipknipplaatje over haar mouw, misschien dat het dan wel lukte. Na een paar keer proberen had ze eindelijk contact en drukte op het vraagteken. ‘Uw saldo bedraagt 3,30 Euro’, stond er te lezen. Zoals ze al verwacht had, niet genoeg voor een kaartje.

Snel drukte ze op het knopje ‘Laden’. Tevergeefs, het beeld versprong onmiddellijk naar de begintekst. Meerdere malen probeerde ze om weer contact met het apparaat te krijgen maar wat ze ook probeerde, ze kwam niet in het oplaadscherm.

Vertwijfeld keek ze om zich heen. Wat nu? Het kaartjesloket was jaren geleden al verbouwd tot een soort kunstatelier. Een kaartje kopen bij de conducteur was tegenwoordig ook geen optie meer. Als het al kon zou het veel te duur worden. Misschien kreeg ze zelfs wel een boete?! Dan maar naar het winkelcentrum. Misschien hing daar nog ergens een oplader.

Ze stak de busbaan over en dook het overdekte winkelcentrum in om bij de AH en het postagentschap bij de Bruna te kijken. Nergens een lader te vinden. Teleurgesteld stapte ze het winkelcentrum weer uit en keek naar boven. Daar stond haar trein die na een fluitsignaal langzaam optrok en wegreed.

Haar gefrustreerd achterlatend…

RECTIFICATIE: ik had niet goed gekeken. Je kan wel met een pinpas betalen als het blauwe logo met het woord PIN op je pasje staat. Ik had me vergist omdat ik naar het MAESTRO logo had gekeken. Door dat logo staat namelijk een rood kruis. Neemt niet weg dat het je kan overkomen dat de electronica het af laat weten. En daar sta je dan…

No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: