Spring naar inhoud

Opgeknapt.

12 mei 2010

Dankzij het nijvere werk van man Frans heeft de caravanslaapkamer een complete metamorfose ondergaan. Om dat te kunnen bewerkstelligen werd de kamer eerst ontruimd waarbij de twee eenpersoonsbedden zolang in de eethoek van het woongedeelte werden gestald.

Voor je op kunt knappen moet er natuurlijk eerst gesloopt worden. Dus verdwenen de oude zachtboard plafondplaten. Werd het papieren behang van de muren getrokken en de versleten vloerbedekking eruit gehaald. Het lijfblad van Frans, een gelinieerd schrijfblok, werd driftig gebruikt om plattegrondjes te tekenen en alle opgenomen maten te noteren. Een goed begin is immers het halve werk en zo konden we gericht de bouwmarkten afstruinen.

Er werd begonnen met een nieuw behangetje. We kozen voor neutraal glasweefselbehang in visgraatmotief dat hij een week na het opplakken lichtblauw schilderde. Als tweede was het plafond aan de beurt. Tussen de bestaande balken werden extra latjes getimmerd, de ruimte werd opgevuld met isolerend Rockwool en afgedekt met vochtfolie. Tegen dat folie spijkerde Frans witte kunststof schroten.

Nu kon de vloer gelegd worden. Bij Kwantum zagen we mooi kliklaminaat in de kleur generfd beuken. Volgens het principe ‘meten is weten’ had hij uitgerekend dat we genoeg hadden aan 3 pakken en 3 plinten. Het leggen van het vloertje kostte hem weinig moeite aangezien hij thuis al eens een parketvloer in onze slaapkamer had gelegd. Op de planken die gezaagd moesten worden zette hij met behulp van een duimstok potloodstrepen om ze daarna met vaste hand te zagen. Rij voor rij werd gelegd tot het vloertje klaar was. Met als finishing touch de plinten.

Voor de rest was het afwerken zoals de bedlampen, plafonnière en rolgordijnen weer ophangen. Plus een overloopplint tussen het laminaat en de tegels van het halletje.

En ik, ik ben trots op mijn ‘Handige Henkie’ die van bijna alle (klus)markten thuis is!

—————————————————————-

Dit was mijn WE-300: Lijnen.

No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: