Spring naar inhoud

WOW Prijs.

28 november 2010

Verwachtingsvol stapte Jolanda het museum binnen. Vandaag was de dag dat ze haar broche zou laten beoordelen door een kunstkenner van het populaire televisieprogramma K&K. Die broche was een echt familiestuk. Eind 19e eeuw had haar betovergrootvader het voor zijn vrouw gekocht bij de geboorte van hun eerste kind, een meisje. Nadien was het kleinood steeds van moeder op dochter overgegaan bij de geboorte van een baby met roze muisjes op het beschuit.

Ondanks haar vermoeden dat het sieraad wel eens enige waarde zou kunnen hebben, was ze toch verbaasd dat de juwelenexpert haar uitnodigde om aan de opnametafel plaats te nemen. Daar werd de broche in al zijn pracht en praal tentoongesteld. Na de gebruikelijke inleiding van de presentatrice begon de expert lyrisch te verhalen over de herkomst van het juweel. Dat het een echte Lalique was, van een ongelooflijke schoonheid en kwaliteit. Gemaakt van goud, email, maansteen en echte, roosgeslepen, diamantjes. René Lalique, zo vertelde hij, was een Franse edelsmid, geboren op 6 april 1860, overleden op 5 mei 1945. Een groot vakman met een enorm oeuvre die werkte voor grote namen zoals Sarah Bernhardt.

Met stijgende interesse hoorde Jolanda zijn verhaal aan. Ze durfde haast niet te vragen wat het dan waard was maar dat deed de presentatrice al voor haar. Bij het horen van de waarde viel haar mond open van verbazing. Zoveel?! Met licht trillende vingers pakte ze het kleinood voorzichtig op. Ze zou het voor geen prijs verkopen, de emotionele waarde was immers onbetaalbaar!  

No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: